Een inbraak is zo gebeurd helaas. Er zijn altijd dieven die de kans schoon zien om binnen te glippen in een leeg huis. Toch kun je zelf vaak al enkele maatregelen treffen om jouw huis goed te beveiligen tegen braak. Je voorkomt ze hier helaas niet mee, maar je verkleint wel de kans op een mogelijke inbraak.

Het is altijd belangrijk om alles goed op slot te doen wanneer je weg bent. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar veel mensen laten ramen open of de achterdeur wanneer ze maar voor heel even weg zijn. Toch kunnen inbrekers zelfs door de kleine kieren van een raam in je huis komen. Behalve het sluiten van ramen en deuren is het belangrijk om licht aan te laten ’s avonds. Behalve deze maatregelen voor jouw huis.

Buurtpreventie inbraken

Veel buurten hebben tegenwoordig een WhatsApp groep waarin ze belangrijke informatie delen. Indien er dus iets is gebeurd in de buurt, word je door de buurtpreventie app op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Zo weet je wanneer je op moet letten of er geen verdachte personen rondhangen.

Beveiligen woning

Behalve goed opletten op ramen en deuren, is het natuurlijk ook goed om zelf je woning te beveiligen. Koop sloten die goedgekeurd zijn en een anti-inbraakstrip bij de voor- en achterdeur. Op deze manier voorkom je dat er iets tussen de deur kan worden gestoken. Verder kun je nog een expert inschakelen op het gebied van veiligheid. Deze expert kan jouw huis keuren en je huis verzekeren van een PKVW- certificaat voor beveiligde woning.