Veiligheid in- en rondom je huis krijgt ineens een ander level wanneer er kleine kinderen door je huis rondlopen. Vooraf heb je misschien nog helemaal niet door waar je allemaal op moet letten. Wij geven je instructies over hoe je zorgt dat de veiligheid van je kinderen niet in het gedrang komt.

Er zijn veel dingen waar je op moet letten bij kleine kinderen. Zodra ze al een maand of 5 oud zijn en lekker rondkruipen, kunnen ze al overal aan- en in zitten. Voordat je het goed en wel doorhebt, zitten de handjes van je kind al in het stopcontact, klimmen ze op de meubels of vallen ze van de trap. Om ongelukken zoals deze te voorkomen, zijn er speciale kinderveiligheidsmaatregelen die je huis veilig maakt voor kinderen. Er zijn honderden maatregelen, enkele belangrijke zullen we hier noemen.

kindveiligheid

Veilige stopcontacten

Eén van de belangrijkste dingen die beveiligd moeten worden in huis zijn de stopcontacten. Op de plekken waar een kind gemakkelijk bij kan komen, is het handig om stopcontactbeschermers te plaatsen. Je kunt kiezen voor afdekplaatjes die op het stopcontact worden vast geplakt of geklemd. Deze afdekplaatjes kunnen alleen niet gebruikt worden bij zware apparaten. Let dus goed op waar je deze afdekplaatjes gebruikt.

Veilige keuken

In de keuken is het belangrijk dat je goed in de gaten houdt waar je kind zich bevindt. Leer snel aan je kind hoe hij of zij de kraan moet gebruiken en wanneer deze kraan te heet wordt. Je kunt zelfs een temperatuurbegrenzer laten monteren. Deze kun jij als ouder gemakkelijk instellen, maar het kind kan er niet bij.

Voor nog meer tips over veiligheid kun je altijd een kijkje nemen op het blog.