Elke dag weer stappen vele fietsers op hun fiets en gaan eropuit. Sommigen doen dat graag solo, terwijl anderen dat liever samen met anderen doen. Want dat is het mooie van fietsen: je kunt gewoon op de fiets stappen en wegrijden. Lekker in je eentje fietsen kan erg fijn zijn, omdat het jou als fietser de rust en stilte van de weg biedt. En het tegelijkertijd een beetje ‘me-time’ verstrekt waar we allemaal zo nu en dan naar hunkeren. Maar het rijden in een groep brengt ook veel voordelen met zich mee. Om zo bijvoorbeeld een beetje gezelschap te hebben en als wielrenners groep fietsers om je heen te hebben die je aangenaam uit de wind houden.

Dus wat is er op dat moment dan ook niet beter dan een paar wielervrienden bij elkaar te verzamelen en als groep de weg op te gaan. Om zo je motivatie en het aantal kilometers dat je rijdt omhoog te krijgen. Plus de andere voordelen die dit biedt.

De gesprekken

Als je een flinke periode in je eentje op de fiets hebt gezeten, dan kan het zijn dat je al een behoorlijk poos geen woord meer hebt gezegd. Maar als je in een groep fietst, dan heb je altijd wel wat aanspraak. En als deze groep uit heuse wielrenners bestaat, dan krijg je gegarandeerd ook wel wat tips van de meer ervaren rijders. En laten we daarbij eerlijk zijn: wie houdt er nou niet van een beetje gratis advies?

De motivatie

Als je wat motivatie mist om te gaan fietsen, dan is het fietsen in een groep de beste manier om ervoor te zorgen dat je echt op pad gaat. Want op die dagen dat je gewoon liever in jouw bed of luie stoel blijft dan dat je moet trainen. Dan zal het hebben van een paar rijgenoten ervoor zorgen dat je toch met jouw fiets de deur uit gaat.

De gedeelde ervaring

Het samen fietsen met vrienden, kinderen of groep van senioren biedt de unieke mogelijkheid om een fijne ervaring met deze groep te delen. Lachen is zonder meer het beste medicijn dat er is. Dus als je dit moment van plezier met al je vrienden deelt, dan verbetert dit zeker de stemming. En komen er tegelijkertijd ook veel gelukshormonen in het lichaam vrij. De glimlach hiervan helpt jou en je groep aangenaam verder te komen.

Als het hierbij om een unieke (familie-) dag met een gezamenlijk doel gaat, dan is petten bedrukken als bewijs van participatie een prachtig idee. Want voor jong en oud, groot en klein verstrekt zo’n bedrukte pet of cap een uniek groepsgevoel en is alsook een fijne souvenir!

Het teamwerk

Het woord team staat synoniem voor ‘samen bereikt iedereen meer’. Dit doel wordt immers gemakkelijker bereikt als je het samen nastreeft. Wanneer je allemaal de taak hebt om een bepaalde afstand te bereiken. Dan kunnen de mede renners elkaar helpen een bepaald tempo aan te houden en met de juiste vaart te bewegen. Renners kunnen elkaar zo ook subliem motiveren om hun opperste best te doen en grote prestaties neer te zetten. Zo zullen de statistieken je aan het einde van de rit behoorlijk opvrolijken. En zul je bovendien trots op je prestatie zijn en de complimenten van je teamgenoten verdienen.

De gezondheidsvoordelen

Fietsen is niet alleen voor de superfitte sporters. Groepsfietsen kan simpelweg een gemakkelijke en leuke manier zijn om op de fiets te stappen. Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen aan fietsen . Het haalt de mensen niet alleen uit hun huizen en aan het bewegen, maar ze raken ook vaak gepassioneerd aan het fietsen.

Fietsen helpt je echt om jezelf fysiek sterker te voelen. Het is daarnaast een geweldige stressbestrijding en je voelt jezelf na een rit ook zeker verfrist en ontspannen. En of je nu lid van een lokale fietsclub wordt of er samen met je vrienden of gezin op uit gaat, dat maakt niet veel uit. Want uiteindelijk zal je snel alle voordelen en het plezier van het in een groep rijden ervaren.