Dat fietsers steeds kwetsbaarder worden in Nederland in het verkeer is een feit, aangezien Nederland is gezakt van plek 4 naar plek 11 in de ranglijst van verkeersveiligheid. Het aantal verkeersongelukken is gestegen en daarmee ook het aantal ongelukken die fataal zijn afgelopen. Plek 11 is geen positie waar Nederland trots op mag zijn en daarom is er nieuw plan voor verkeersveiligheid opgesteld die in 2030 van start gaat. Hoewel er nog niet bekend is wat deze ontwikkelingen precies gaan zijn, zijn er wel enkele dingen die verbeterd kunnen worden. Op Veiligheid Voorop vindt je een paar dingen die de fietser nu kwetsbaar maakt in het verkeer, en waar het nieuwe verkeersveiligheid plan dus op in kan gaan spelen.

30 – kilometer zones als racebaan

Volgens RTL nieuws is één van de redenen waarom het verkeer in Nederland minder veilig is, de afname van de politiecontroles in de 30 kilometer zones. De boetes voor te hard rijden op een 30 kilometer weg zijn goedkoop en veel automobilisten trekken zich dus niks aan van deze regels. Veel fietsers en wandelaars bevinden zich in deze woonwijken of smalle wegen, waardoor ze steeds kwetsbaarder worden. Dit is dus één van de gebieden waar fietsers nu extra goed op moeten passen. Vooral in het donker blijft het dus belangrijk om goede fietsverlichting te hebben en altijd goed om je heen te kijken.

Smartphonegebruik neemt toe

Dat het gebruik van de smartphone is toegenomen op de weg zal je niet verbazen. 24/7 hebben we de smartphone nodig en daar moet het verkeer helaas onder lijden. In de file pakken automobilisten bijvoorbeeld hun telefoon erbij, maar ook wanneer het stoplicht op rood springt of wanneer ze even de weg kwijt zijn. Voor fietsers geldt dit natuurlijk ook. Volgens het onderzoek Verkeersveiligheid is het smartphonegebruik in de afgelopen jaren toegenomen, ook op de weg. Dit maakt fietsers kwetsbaar. Fietsers moeten dus extra goed opletten wanneer auto’s slingeren of stil staan voor het stoplicht. Ze zien misschien niet goed dat je er aan komt, omdat de smartphone op dat moment meer aandacht krijgt. Overigens is het verboden je mobiel te gebruiken in het verkeer, zowel in de auto als (sinds 2019) op de fiets.

Overschatting als belangrijkste factor

Misschien nog wel de belangrijkste trend in vergelijking met tien jaar geleden, is de zelfoverschatting van de automobilisten volgens het onderzoek Verkeersveiligheid. Automobilisten hebben het idee dat alle borden en regels niet van toepassing zijn op hen. Ze hebben het al die tijd overleefd en geen ongeluk veroorzaakt, dan zal het nu toch ook wel goed gaan? Fietsers zijn vaak de dupe van deze houding van automobilisten. Zij moeten dus goed opletten of de automobilist wel rechts voorrang geeft, of stopt voor het zebrapad. Steek dus niet zomaar over als fietser maar wees je goed bewust van het gedrag van de automobilist.

Fiets veilig en verantwoord!