Het internet der dingen heeft het voor ons moderne mensen uiterst gemakkelijk gemaakt om een slimme woning op te zetten waarin jij aangenaam op afstand je verlichting, thermostaat, automatische stofzuiger en zelfs jouw koffieapparaat met jouw smartphone en een app kunt bedienen. Het heeft het tevens heel eenvoudig en behoorlijk betaalbaar gemaakt om jouw huis vanaf vrijwel elke gewenste locatie te bewaken.

Diverse sensoren en draadloze protocollen

Slimme beveiligingssystemen zijn dan ook in een hoge mate aanpasbaar om zo een heel complete en professionele monitoring mogelijk te maken. Een slim huisbeveiligingssysteem maakt eenvoudig een verbinding met jouw WiFi netwerk thuis, zodat jij jouw beveiligingsapparaten simpel met je mobieltje of tablet en met de daarbij behorende app of algemene webbrowser kunt bewaken en bedienen.

Systemen op instapniveau bevatten veelal enkele deur- en raamsensoren, een bewegingsdetector en een eigen hub die via één of meerdere draadloze protocollen met al deze apparaten communiceert.

Handige budgetvriendelijke kits

Doe-het-zelf beveiligingsopstellingen, zoals een Ajax alarmsysteem, zijn ideaal voor degenen met een beperkt budget, omdat ze daarmee hoge installatiekosten plus mogelijke abonnementskosten kunnen besparen.

De meeste doe-het-zelf alarmsystemen zijn heel eenvoudig te installeren en worden als handige kits verkocht die jij dusdanig kunt configureren om aan jouw specifieke persoonlijke behoeften te voldoen. Dit is een klus&fix pakket voor jou. Naarmate je behoeften toenemen, kan je er vaak gemakkelijk extra sensoren en andere componenten bij bestellen en deze binnen enkele minuten aan het systeem koppelen.

Camera systeem of zelfstandige beveiligingscamera

Een Dahua camera kan in een compleet alarmsysteem geleverd worden, maar als jij bijvoorbeeld in een klein appartement woont en toch graag alles in jouw woning in de gaten wilt houden wanneer je niet thuis bent, dan kan zo’n Dahua beveiligingscamera ook zelfstandig voor veel minder geld de klus klaren, dan voor zo’n compleet beveiligingssysteem te gaan.

Want bijna alle zelfstandige beveiligingscamera’s voor binnen- of buitengebruik maken verbinding met het WiFi signaal in jouw huis, en de meeste beschikken over ingebouwde sensoren die beweging en geluid detecteren. Het is daarbij aan te raden om voor een camera met een SD geheugenkaart aansluiting te gaan, waar je automatisch video mee kunt opnemen wanneer er beweging of geluid gedetecteerd wordt.

Huisdiervriendelijke camera sensoren

Voor iedereen die over viervoeters beschikt die door het huis rennen, is het belangrijk om een huisdiervriendelijk huisbeveiligingssysteem aan te schaffen. De juiste slimme camera sensoren bevatten namelijk een ingebouwde technologie waarmee ze alle bewegingen van huisdieren van meer dan 20 kilo kunnen negeren.

De meeste bewegingssensoren gebruiken hiervoor unieke hitte signaturen om het verschil tussen mensen en huisdieren te kunnen zien om er zo voor te zorgen dat de waarschuwingen die jij krijgt echt jouw aandacht waard zijn en dat het aantal valse alarmen hierdoor aangenaam verminderd worden.

De behulpzame video deurbel

Je zou je moderne alarmsysteem natuurlijk ook met een video deurbel uit kunnen breiden. Een Dahua intercom biedt immers een heel gemakkelijke manier om te zien wie er precies voor jouw deur staat, dit zonder dat jij die voordeur hoeft te openen of er zelfs maar dicht bij in de buurt hoeft te komen. Deze uiterst behulpzame gadgets maken eveneens verbinding met jouw WiFi netwerk en sturen soms zelfs een waarschuwing wanneer iemand jouw voordeur nadert.

Weg met die vervelende inbrekers!

Houd al die vervelende inbrekers ook prettig op afstand met een modern doe-het-zelf beveiligingssysteem. Kies hierbij uit een kant-en-klaar combi-pakket of eventueel losstaande apparatuur en verkrijg hiermee zo een goedkope maar toch behoorlijke professionele monitoring oplossing!