In een groot deel van Nederland daalt het aantal inbraken, maar er wordt nog steeds veel ingebroken. Ook uw woning kan vroeg of laat aan de beurt zijn. Hier zit u ongetwijfeld niet op te wachten. De inbrekers nemen namelijk waardevolle spullen weg en halen hierbij uw complete woning overhoop. U wilt ongetwijfeld dat inbrekers er niet in slagen om uw woning binnen te dringen. Beveilig uw huis met deze sloten en de kans is groot dat u inbrekers buiten de deur houdt!

1. Cilinderslot + bijzetslot(en)

Veel woningen in ons land zijn voorzien van een cilinderslot. Dit slot stond vroeger bekend als veilig, maar dit geldt tegenwoordig lang niet altijd meer. Een inbreker forceert cilindersloten van een paar jaar oud namelijk binnen een handomdraai. Heeft u relatief oude cilindersloten? Ondersteun deze dan altijd met één of meerdere bijzetsloten. Op deze manier wordt het voor een inbreker lastiger om uw deur te forceren.

2. Meerpuntssluiting

De meeste nieuwbouwwoningen in Nederland worden tegenwoordig standaard voorzien van een deur met meerpuntssluiting. Met dit slot wordt uw deur op minimaal drie en maximaal vijf punten vergrendeld. Een deur wordt dus op meerdere punten afgesloten, waardoor deze een stuk lastiger te forceren is. Ook is bediening van een meerpuntssluiting makkelijker dan het bedienen van een cilinderslot met bijzetslot(en). U doet simpelweg de deurkruk omhoog en draait de sleutel om. De meerpuntssluiting is in dat geval geactiveerd.

3. Sloten met keurmerk

Is een meerpuntssluiting u toch wat te duur, maar wilt u wel uw verouderde sloten vervangen? Kies dan in ieder geval voor sloten met een keurmerk. Dergelijke sloten zijn namelijk uitvoerig getest op verschillende inbraakmethodes. Op basis van deze test heeft een slot één, twee of drie sterren gekregen. Een slot met drie sterren is het meest veilig. Een inbreker is aanzienlijk langer bezig met het forceren van zo’n slot. Hierdoor is de kans groter dat hij betrapt wordt. Een inbreker kiest een woning met sloten met drie sterren dan ook niet snel uit.